Pracuj z nami

Firkant og overflate

Firkant og overflate

Har du planer om å bygge en skatepark? I så fall er det nyttig å vite hvilke dimensjoner plassen bør ha og hvilke typer underlag som egner seg best for denne typen anlegg.

Har du planer om å bygge en skatepark? I så fall er det nyttig å vite hvilke dimensjoner plassen bør ha og hvilke typer underlag som egner seg best for denne typen anlegg.

Vi anbefaler en plass som er mellom 30 og 48 meter lang, noe som gir et areal på mellom 450 og 1600 m2. Lengden på plassen avhenger av høyden og typen utstyr, f.eks. krever lavt utstyr en plass som er 30 m lang, mens vi anbefaler en plass som er 40-45 m lang for plattform og høyere utstyr. Bredden på plassen avhenger av hvor mye utstyr som skal inkluderes i skateparken (vanligvis rundt 20 m). Ved planlagt utvidelse anbefaler vi å gjøre plassen bredere for å unngå problemer med senere utvidelser. Plassen bør ha en ensidig helling på 0,5 til maksimalt 2 %.

Typer av underlag for skatepark:
1. Bakke av betong.
For skateparkbelegg er bakkebetong eller betong med sprinkling den mest optimale løsningen. Dette er den minst traumatiske overflaten og har heller ingen rullemotstand. Eksempler på skateparker med betongdekke finner du på vår hjemmeside.

Tverrsnitt gjennom en betongoverflate og eksempler på skateparker med betongoverflater.
2 - Asfalt.
Alternativt kan det brukes asfalt eller asfaltbetong av finest mulig vekt.
Eksempler på skateparker med asfaltdekke.
3 Faseløse belegningsblokker
En overflate av faseløse eller omvendte belegningsblokker bør vurderes som en siste utvei, da eventuelle ujevnheter kan være plagsomme for skateboardere og skatere.
Eksempler på skateparker med kubeoverflate.

Minirampen er den eneste av skateparkenhetene som vi kan plassere praktisk talt hvor som helst. Alt du trenger er en flat, jevn firkant med et overflateareal fra 80m2. Minirampen skiller seg fra den store rampen ved at radiusen aldri når vertikalen, slik at både nybegynnere og viderekomne kan kjøre den. Halfpipen, derimot, er en stor rampe som kun er for viderekomne. Minirampen er ideell for alle disipliner. Både skateboardere, inline skatere og BMX-kjørere kan gjøre det bra på den.

Minirampen er ideell for skateparker.

Minirampen er en integrert del av skateparker og kan plasseres praktisk talt hvor som helst. Alt du trenger for å bygge denne attraksjonen er en plan plass med et areal på bare 80 m2. Minirampen kjennetegnes av at radiusen aldri blir vertikal, noe som gjør den ideell for både nybegynnere og viderekomne skatere. I motsetning til halfpipen, som utfordrer de viderekomne, er minirampen en anordning som kan brukes av alle, uansett ferdighetsnivå. Derfor er minirampen perfekt for alle disipliner, og både skateboardere, inlinere og BMX-syklister kan øve seg på den.
Hvis du planlegger å bygge en skatepark, bør minirampen være et av de grunnleggende elementene. Allsidigheten og muligheten til å plassere den nesten hvor som helst gjør den til et svært populært valg. I tillegg vil en minirampe tiltrekke seg både nybegynnere og mer avanserte ekstremsportentusiaster.
Når mandesigner en skatepark, må man ikke glemme sikkerhetssonene. Sikkerhetssoner er ekstremt viktige for å sikre en myk overgang og tilstrekkelig hastighet mellom hvert hinder. Dermed gir sikkerhetssonene også beskyttelse mot mulige ulykker. Å designe en skatepark med sikkerhetssoner i tankene er ikke bare et spørsmål om å sikre beskyttelse, men også om å sørge for en jevn overgang og best mulige forhold for å øve og forbedre ferdighetene sine.